Linecká srdce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Prosátou mouku s práškem do pečiva a sorbitem promícháme s nakrájeným tukem, vejcem a troškou vody a vypracujeme hladké vláčné těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme 2 hodiny v chladu.

Připravené těsto rozdělíme na dvě části, každou rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 2 mm a vykrájíme z nich celkem 80 srdíček. V polovině srdíček ještě vykrojíme libovolným tvořítkem středy.

Všechny tvary přeneseme na plechy s papírem na pečení a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C dorůžova - plné tvary 10 minut, tvary s vykrojeným středem 8 minut. Upečená srdíčka necháme vychladnout a pak je uložíme na 10 a více dnů ve vzduchotěsné nádobě v chladu.

Po uležení všechna plná srdíčka potřeme marmeládou a spojíme je se srdíčky s vykrojeným středem. Před podáváním můžeme srdíčka ještě pocukrovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...