Tvarohová štóla

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr a změklé máslo vyšleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, citronovou kůru, becherovku a vše ještě chvíli šleháme. Pak vmícháme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na půlky. Do jedné vmícháme ořechy, polovinu mandlí a třetinu nakrájeného kandovaného a sušeného ovoce, do druhé melasu, karobovou tyčinku a zbytek nakrájeného ovoce.

Každou část rozválíme na pomoučeném válu na silný plát a delší strany přeložíme přes sebe na střed. Vzniklé dva pruhy spleteme do copu, vložíme ho do vymazané formy na srnčí hřbet a pečeme asi 40 - 50 minut při 180 °C.

Upečenou štólu vyklopíme z formy, potřeme rozpuštěným máslem s rumem, posypeme cukrem a zbylými mandlemi a necháme vychladnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...