Ovocné košíčky

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu ztuhnout. Pak těsto rozdělíme na menší kousky, vmáčkneme je do vymazaných a vysypaných formiček na košíčky, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C košíčky upečeme dozlatova. Upečené košíčky necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Větší část mléka smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a několik minut povaříme do zhoustnutí. Pudink zakryjeme potravinářskou fólií, aby se na něm neutvořil škraloup, necháme ho vychladnout a pak pudink vyšleháme elektrickým šlehačem. Přidáme změklé máslo a dále šleháme, až vznikne tuhý hladký krém.

Vychladlé košíčky opatrně vyklopíme z formiček. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ho do košíčků a necháme ztuhnout. Na závěr špičku každého košíčku ozdobíme višní.

Poznámka k receptu

Na ozdobení můžete použít višně čerstvé, dobře odkapané kompotované nebo rozmražené, případně i koktejlové.

Aby se košíčky ještě více leskly, přetřete višně po ztuhnutí pomocí štětečku rozehřátou čirou želatinovou polevou a nechte zaschnout.

Zkuste i jiné ovoce, případně i jinou příchuť pudinku (například ořechovou, čokoládovou nebo mandlovou)

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...