Rumové toasty se zmrzlinou

Seznam surovin

Na toasty:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bagetu nakrájíme na šikmé plátky silné asi 1,5 cm. Ve velké zapékací míse rozšleháme vejce se smetanou, cukrem a rumem. Vložíme do ní plátky bagety, necháme je 5 minut nasáknout z jedné strany, pak je obrátíme a necháme nasáknout i z druhé strany (plátky nesmí být rozmočené, proto je včas vyjmeme).

Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm polovinu plátků (asi 4 minuty z každé strany). Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a uložíme do teplé trouby. Na zbylé lžíci másla opečeme zbylé plátky bagety, také je přidáme na plech a udržujeme v teple

Zatímco se plátky pečou, smícháme ve vhodné misce javorový sirup nebo med a tmavý rum a směs krátce zahřejeme v mikrovlnné troubě, aby byla teplá.

Opečené plátky bagety rozdělíme na talíře, přelijeme je teplým sirupem s rumem a každou porci doplníme kopečkem zmrzliny.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...