Perníkové řezy se smetanovým přelivem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte se sodou a kořením do mísy. Ve vlažném mléce rozpusťte med a cukr a přimíchejte k mouce. Rozpuštěnou vlažnou heru a vejce přidejte ke směsi a vypracujte hladké řídké těsto.

Nalijte ho na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 170°C. Upečený perník vyndejte a za pár minut jej potřete marmeládou (pokud je příliš hustá, rozmíchejte ji s trochou horké vody). Nechte ho úplně vychladnout, povrch potřete čokoládovou polevou a nechte ji ztuhnout. Ušlehejte tuhou smetanu a lehce ji smíchejte se zakysanou smetanou. Krém oslaďte podle chuti.

Rozkrájejte moučník na obdélníčky a před podáváním každý potřete krémem a ozdobte barevným zdobením.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...