Perníkové kraslice

Seznam surovin

Těsto:

Náplň:

Bílková poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Všechny suroviny na těsto smíchejte a propracujte je tak, aby bylo vláčné. Nechte nejméně týden odpočinout. Těsto je pak krásně vláčné a dobře se s ním pracuje.

2. Pak ho znovu dobře propracujte a vtlačujte do formiček lehce vytřených olejem tak, aby v těstě zůstala prohlubeň.

3. Formičky položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 15 minut. Půlky kraslic pak nechte mírně zchladnout ve formičkách a poté vyklepněte na mřížku.

4. Vychladlé půlky perníkových vajec slepujte náplní smíchanou z uvedených surovin a zdobte bílkovou polevou (důležité je cukr do ní dvakrát prosít, aby v něm nezůstaly žádné hrudky). Spoje můžete překrýt stužkou (nebo ornamentem z bílkové polevy), ze které pak vytvoříte i poutko. Vejce nechte nejméně týden odležet

Poznámka k receptu

Na přípravu této dobroty musíte pamatovat aspoň týden před Velikonocemi. Je to ale hit!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...