Zmrzlina se slaným karamelem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V hrnci se širším dnem začněte zahřívat dvě lžíce cukru. Jakmile se rozpustí, přidávejte vždy po lžících další, míchejte, aby se krystalky rozpouštěly i po krajích hrnce. Postupujte, dokud nespotřebujete veškerý cukr a karamel nezíská mahagonovou barvu. Ztlumte plamen a přilijte smetanu. Pozor, směs bude vřít a prskat. Přidejte mléko, sůl a zahřejte. Pokud jsou ve směsi tvrdé kousky karamelu, lehce zahřívejte a míchejte, dokud se nerozpustí.

2. V míse promíchejte žloutky a opatrně k nim pramínkem za stálého míchání vlijte polovinu směsi. Promíchejte a vraťte do hrnce ke zbytku tekutiny. Vařte za stálého míchání, dokud směs nezhoustne - asi jako na řidší pudink.

3. Dejte vychladit do lednice a pak zamrazte.

Poznámka k receptu

  • Pozor! Způsobuje závislost a jeden kopeček nikdy nestačí. Výsledná kvalita v tomto případě závisí na kvalitě použité soli. Vyberte tu nejlepší.
  • Ingredience na 1 litr zmrzliny, nutné počítat s mražením 4 hodiny.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...