Zmrzlina s lesními jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jahody (zahradní pokrájejte) posypte polovinou cukru, zalijte vínem a nechte v této směsi nejméně půl hodiny macerovat.

2. Zbytek cukru prošlehejte se smetanou, až se rozpustí. Do ochucené smetany opatrně vmíchejte jahody s cukrem a vínem.

3. Směs přesuňte do pevné plastové nádoby s víkem a mrazte nejméně 4 hodiny (nejlépe přes noc)

Poznámka k receptu

Nasbírat čtvrt kila lesních jahůdek je heroický výkon. Odmění se vám ale jedinečnou chutí a aromatem zmrzliny de luxe, kterou v žádné „gelaterii” nepořídíte!

750 g zmrzliny, mražení 4 hodiny

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...