Panna cotta s malinami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky želatiny zalijeme v misce studenou vodou a necháme nabobtnat. V kastrůlku zahřejeme smetanu, přidáme podélně rozkrojený vanilkový lusk a společně zvolna vaříme asi 5 minut.

Kastrůlek odstavíme z ohně, z vanilkového lusku seškrábneme nožem zbylá zrníčka a vrátíme je do smetany. Z želatinových plátků vymačkáme vodu, přidáme je spolu s cukrem také do horké smetany a mícháme, dokud se želatina i cukr nerozpustí. Směs necháme prochladnout a do ještě vlažné
vmícháme na závěr jogurt a polovinu rozmačkaných malin.

Hmotu rozdělíme do kovových formiček a uložíme je nejméně na 4 hodiny do chladničky. Pak formičky nahřejeme pod tekoucí horkou vodou, hmotu vyklopíme na dezertní talířky a každou porci přelijeme zbylými propasírovanými malinami.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...