Kandovaná pomerančová kůra

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Z pomerančů okrájejte kůru (pouze oranžovou část) a nakrájejte na kostičky.

2. Do hrnce dejte kůru a asi litr vody, kůra musí být potopená. Přiveďte k varu a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte novou vodu, opět přiveďte k varu, vařte 20 minut, pak sceďte. Dejte do mísy, zalijte studenou vodou, zakryjte a nechte luhovat 12 - 24 hodin.

3. Vyluhovanou kůru sceďte a nechte okapat. V kastrolu smíchejte cukr s 85 ml vody, případně s glukózou a svařte na sirup. Do sirupu dejte kůru a vařte na co nejslabším plameni asi 1,5 hodiny. Kontrolujte a občas promíchejte. Odstavte v momentě, kdy bude voda takřka vyvařená. Kůru opatrně vyjměte a nechte rozloženou na pečicím papíru uschnout.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...