Moučník plný pomerančů

Seznam surovin

Na pomerančový přeliv:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na těsto omyjeme jeden pomeranč důkladně teplou vodou a nastrouháme z něj dvě lžičky kůry. Nasypeme ji do mísy, přidáme žloutky a cukr a ušleháme hustou pěnu. Vmícháme do ní krupičku a šťávu vymačkanou ze všech tří pomerančů a necháme 10 minut stát. Mezitím ušleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh, opatrně ho navršíme na žloutkovou hmotu, navrch nasypeme hladkou mouku a směs opatrně pomocí vařečky překládáme ze strany na stranu, dokud se všechny přísady nespojí.

Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme 20 - 25 minut.

Mezitím připravíme pomerančový přeliv. Šťávu ze všech pomerančů a cukr smícháme v kastrůlku a povaříme na hustý sirup. Upečený piškot vyjmeme z trouby a buď ho připraveným sirupem přelijeme celý nebo až jednotlivé dílky na talířcích.

Poznámka k receptu

Piškot bude vypadat ještě lépe, když v sirupu na přelití povaříte i tenké nudličky pomerančové kůry (nejlépe z bio pomeranče) a jednotlivé dílky jimi ozdobíte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...