Čokoládová pěna IV

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V rendlíku za občasného míchání rozpusťte máslo, nalámanou čokoládu a kávu. Pak směs stáhněte z plotny a nechte zchladnout. Oddělte bílky od žloutků, bílky se špetkou soli ušlehejte do tuhého sněhu, žloutky vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pokud nechcete jíst syrová vejce, můžete žloutky vyšlehat i ve vodní lázni. Nenašlehají se v ní tolik jako zasyrova, budou vypadat spíš jako tekutější majonéza, ale to vůbec nevadí.

2. Do čokoládové směsi nejdřív vmíchejte žloutkovou směs, rum a pak stěrkou sníh. Míchejte opatrně, aby pěna neztratila objem. Nakonec vše přelijte do mističek a dejte do lednice vychladit minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc. Podávejte s malinami a jemně zasypané kakaem.

Poznámka k receptu

  • Pěna má výraznou chuť po hořké čokoládě. Můžete použít i čokoládu s nižším obsahem kakaa, nemělo by ho ale být méně než 55 procent. Pro jemnější chuť použijte kvalitní mléčnou čokoládu, v tom případě ale snižte množství cukru.
  • Nutné počítat s chlazením 4 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...