„Kardinalschnitten“ – Kardinálské řezy

Seznam surovin

Piškotové těsto:

Sněhové těsto:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Piškotové těsto: Vejce a žloutky s oběma cukry šlehejte, nejlépe ve šlehači, asi 15 minut, aby vznikla světlá hebká pěna. Potom do ní lehce vmíchejte mouku s práškem do pečiva.

2. Sněhové těsto: Bílky šlehejte s oběma cukry na tuhý sníh, také asi 15 minut. Nakonec přilijte ocet.

3. Na vyšší plech o rozměrech asi 40 × 30 cm položte pečicí papír a nastříkejte na něj podélně 5 pruhů hustého sladkého sněhu v rozestupech asi 2,5–3 cm (viz obr. 1). Na nastříkané pruhy stříkejte další vrstvu sněhu (podle velikosti vajíček vám sněhové těsto vystačí až na 3 vrstvy). Do mezer mezi sněhové pruhy pak nalijte piškotové těsto (viz obr. 2).

4. Pečte asi 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C, aby piškotové těsto rychle vyběhlo. Pak teplotu stáhněte na 150 °C a dezert dopékejte ještě asi 15 minut (bílkové těsto je třeba spíš sušit než péct). Korpus poté nechte na plechu vychladnout. Opatrně ho (jde to lehce) podélně rozřízněte a papír rozstřihněte. Jeden díl vyklopte na pocukrovaný papír a potřete ho zředěnou marmeládou. Na ni navrstvěte dotuha ušlehanou šlehačku.

5. Druhý díl oddělte od papíru a opatrně ho položte na marmeládou a šlehačkou potřenou část. Pocukrujte, ozdobte jahodami a před podáváním nakrájejte na řezy

Poznámka k receptu

Efektně sestavený luxusní, mechově hebký c. k. dezert klame tělem – je totiž velice snadný (a víc než lahodný).

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...