Čokoládové vafle se zmrzlinou

Seznam surovin

Kávová omáčka:

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte omáčku. nejlepší je, když se trochu rozleží. V rendlíku smíchejte kávu, cukr a prosáté kakao, Prošlehejte je a pomalu přiveďte k varu. Pak směs bez míchání vařte asi 30 vteřin, stáhněte ji z plotny a zašlehejte nasekanou čokoládu a máslo. Šlehejte, dokud omáčka nebude zcela hladká.

2. Rozehřejte máslo a nechte ho zchladnout. V míse smíchejte mouku, kakao, cukr, prášek do pečiva a sůl. V další misce rozšlehejte vejce, vmíchejte podmáslí a extrakt. Smíchejte suchou a tekutou směs, nakonec vmíchejte máslo a nasekanou čokoládu.

3. Rozpalte vaflovač a upečte vafle. nepřepečte je, musí zůstat měkké, krusta se vytvoří po chvíli až na talíři. Nám stačily 4 minuty, když se dělaly déle, tvrdly. podávejte se zmrzlinou, omáčkou a plátky nebo klínky mandarinky

Poznámka k receptu

Tmavé těsto je plné nasekané čokolády, která dodá příjemný akcent i omáčce. tyhle vafle nejsou příliš sladké, proto je něčím „vylepšete“. ideální je vanilková zmrzlina.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...