Čokoláda do hrnečku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Chcete-li mít jistotu, že čokoládový dárek tzv. nevykvete, měli byste čokoládu natemperovat. Tři čtvrtiny čokolády nasekejte na stejné kousky, rozpusťte ve vodní lázni a zahřejte na 46 °C. Pak přidejte zbylou čtvrtinu vcelku a míchejte, dokud teplota neklesne pod 32 °C. Čokoláda by se měla výrazně lesknout. Když jí trochu rozetřete na pečicí papír, během pár minut ztuhne.

2. Čokoládu rozlijte do formiček, dobré jsou ty na minimuffiny, ale můžete vyzkoušet různé tvary. Jedna porce by měla mít minimálně 30 g, aby měl čokoládový nápoj výraznou chuť. Obdarovaný ať ji rozpustí ve 100 ml horkého mléka.

Poznámka k receptu

Tenhle dárek stihnete i na poslední chvíli. Alespoň jeden kousek udělejte i pro sebe - jako odměnu za dobře vykonanou práci.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...