Hráškové knedlíky s čočkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rozmrzlý hrášek rozmixujeme na kaši a vložíme do mísy. Čočku krátce povaříme, aby zůstala pevná, scedíme ji, necháme odkapat a přisypeme k hrášku. Přidáme vejce, jemně nakrájený česnek, oregano, máslo a prášek do pečiva, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

Směs zahustíme moukou a střídkou rozsekanou v robotu na jemnou vláčnou drť, naplníme do vhodných hrnečků vymazaných olejem a vyložených potravinářskou fólií a vršky zakryjeme fólií.

Do vhodného hrnce nalijeme vodu do výšky asi 5 cm a přivedeme ji k varu. Vložíme naplněné hrnečky, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírnější teplotě asi 20 minut.

Uvařené knedlíky vyklopíme a podáváme jako přílohu k mletému nebo uzenému masu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...