Ruský boršč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté maso a kost zalijeme vodou, posolíme, přidáme bobkový list, celý pepř a očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme na mírném ohni 30 minut. Zeleninu vyjmeme a vývar vaříme dále asi hodinu. Pak z něj vyjmeme maso i kost a vývar přecedíme do čistého hrnce.

Na rozehřátém oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Přisypeme na kostičky nakrájené zelí a bramboru, krátce orestujeme, zalijeme připraveným vývarem, vmícháme protlak a vaříme 30 minut doměkka.

Mezitím maso nakrájíme na kostičky. Uvařenou řepu oloupeme a nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky.

Na závěr polévku dochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem a přidáme do ní maso a řepu. Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme lžící zakysané smetany a posypeme petrželkou.

Poznámka k receptu

Přidejte do polévky kousek vepřového nebo uzeného masa. Bude zajímavější. Uvařenou zeleninu z vývaru zužitkujte při přípravě zeleninové polévky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...