Kapustová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kapustu zbavíme košťálu a ovadlých listů a nakrájíme ji najemno. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky.

V kastrolu zahřejeme dvě třetiny oleje a za stálého míchání na něm zesklovatíme cibuli. Přidáme kapustu a dále mícháme, až kapusta trochu změkne. Pak přidáme česnek, mletou papriku a protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Vše přivedeme k varu a necháme dusit do poloměkka.

Přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a mícháme. Když polévka zhoustne, snížíme teplotu a zvolna vaříme doměkka.

Párky oloupeme, nakrájíme je na plátky a opečeme je spolu s půlkami rajčátek na pánvi na zbylém oleji. Přidáme je také do polévky, ještě ji krátce povaříme a podle chuti přisolíme.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...