Kapustnica

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Houby opláchněte ve studené vodě a povařte 20 minut. Slijte, vodu zachovejte a vychladlé houby pokrájejte. Vodu po vaření hub nalijte do velkého hrnce, přidejte šťávu vymačkanou ze zelí, protlak, dolijte do ¾ vodou a přiveďte k varu. Osolte a opepřete.

2. Kroupy propláchněte ve studené vodě a dejte vařit v dostatečném množství vody se lžičkou soli doměkka. Trvá to necelých 30 minut.

3. Zelí pokrájejte, vložte do hrnce k houbám a vařte 20 minut.

4. Přidejte na špalíčky nakrájenou klobásu, podle tradice každý dostane do talíře jeden kus, který si sám pokrájí.

5. Uvařené kroupy dobře properte v čisté vodě, aby polévku nezakalily, a přidejte je do polévky.

6. Na sádle nechte zezlátnout nadrobno pokrájenou cibuli, odstavte ze sporáku a rychle vmíchejte papriku.

7. Cibulku s paprikou přidejte do polévky, promíchejte a případně dochuťte octem.

Odkaz na recept Biely koláč najdete: zde

Poznámka k receptu

Jako má většina českých rodin nej recept na rybí polévku, mají Slováci své zaručené recepty na kapustnici. Ten náš pochází z východoslovenských Sečovců. V kombinaci s nasládlým bílým koláčem si kapustnici zamilujete, je to skvělá alternativa pro ty, kdo si dávají rybí polévku „jen symbolicky“.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...