SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Všechnu zeleninu kromě cibule oloupejte a nakrájejte na větší kousky, z cibule stáhněte jen vnější slupku a nechte ji vcelku. Pokud se chystáte vařit v obyčejném hrnci, naskládejte maso i zeleninu do pekáče, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. Pak vše přesuňte do hrnce a přidejte koření s trochou soli. Odvařte přípečky z pekáče a přidejte je do hrnce. Přiveďte k varu, pak plamen stáhněte a nechte táhnout tak dlouho, jak vydržíte, nejméně ale 5 hodin.

2. V pomalém hrnci je postup jednoduchý: všechny připravené suroviny (kromě oleje, ten vynechte) dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte 6 hodin na stupeň 2 nebo (jako my) 8–12 hodin na stupeň 1. Nakonec vývar sceďte a použijte jako výchozí surovinu na další vaření

Poznámka k receptu

Při vaření se bez vývaru neobejdete, polévky i omáčky z něj chutnají mnohem lépe než z vody. Připravte si poctivý, pomalu tažený základ z kostí a zeleniny. Jestli z něj pak bude výživná polévka, nebo luxusní omáčka, už necháme na vás.

1,5 L

6 - 12 hodin

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...