Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Seznam surovin

Na knedlíčky:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hovězí maso a kosti omyjeme a dáme vařit do hrnce s asi dvěma litry osolené studené vody. Přidáme nové koření a pepř, přivedeme k varu a vaříme, dokud není maso měkké. Během vaření průběžně sbíráme pěnu, která se tvoří na povrchu. Hotový vývar přecedíme.

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme na nudličky a nasypeme do čistého vroucího vývaru. Pak přidáme oloupanou cibuli a česnek nakrájené na plátky.

Játra umeleme, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, majoránku a žloutek a dobře promícháme. Podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou, aby byla hustší, a vytvarujeme z ní mokrýma rukama malé hladké kuličky.

Když je zelenina měkká, přidáme do polévky připravené knedlíčky a vaříme asi 3 minuty. Pak přidáme domácí nudle a libové části hovězího masa z vývaru nakrájené na kousky a ještě krátce povaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch a nudle nejsou měkké.

Hotovou polévku na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

Morkové kosti nebývají snadno k sehnání. Když nebudete mít štěstí u řezníka, zkuste Makro nebo Globus. Vařený morek z kostí je opravdová delikatesa (když na chvíli zapomenete na zásady zdravé výživy). Jen tak natřený na plátku čerstvého chleba, posypaný solí a pepřem. Nebo ho použijte na přípravu knedlíčků do polévky. Musíte ho ale předem prolisovat přes síto, abyste ho zbavili případných úlomků kostí.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...