Smetanová polévka s vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a nasypeme je do hrnce. Zalijeme je vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad brambory, přidáme nové koření, pepř, bobkové listy, tymián, kmín a špetku soli, přivedeme k varu a povaříme asi 8 minut.

K bramborám přimícháme ocet, pak přilijeme hladkou mouku rozmíchanou v mléce a povaříme asi 10 minut.

Nakonec přilijeme smetanu a polévku ještě krátce povaříme.

Z hotové polévky odstraníme celé koření, vmícháme do ní oloupaná a na měsíčky nakrájená vařená vejce a podle chuti ji ještě přisolíme a případně trochu okyselíme octem.

Poznámka k receptu

Zavažte celé koření do kousku čistého plátna. Bude se vám z polévky lépe odstraňovat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...