Kuřecí polévka tom kha

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, chilli papričku rozmáčkněte, aby uvolnila aroma, galangal oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, citronovou trávu rozmáčkněte plochou stranou nože. Zahřejte vývar s kokosovým mlékem, vložte do něj nakrájené kuřecí prsa, galangal, citrónovou trávu, kafírové listy a chilli. Vařte na velmi nízkém plamenu, dokud se maso neprovaří. Trvá to asi 15 minut.

2. Přidejte pokrájené žampiony, rybí a ústřicovou omáčku (pokud ji použijete), špetku cukru a vařte dalších pár minut, dokud nejsou žampiony hotové. Odstavte z ohně, vyndejte citronovou trávu a dochuťte šťávou z limety, chuť můžete doladit ještě trochu rybí omáčky a cukrem. Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou, nasekanou chilli papričkou a čerstvým koriandrem.

Poznámka k receptu

„Kha“ je thajský výraz pro galangal. Tahle polévka je něco jako thajský národní poklad. Množství chilli papriček přizpůsobte vlastní chuti. Kafírové listy seženete sušené či mražené, na galangal se poptejte v asijské tržnici.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde