Kulajda od Zdeňka Pohlreicha

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejeme máslo, na které nasypeme mouku, a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přivedeme do varu. Přidáme houby, necháme zvolna vařit asi 40 minut. Přidáme mléko, smetanu a dochutíme.

Uvaříme si 4 ztracená vejce. V kastrůlku dáme vařit vodu. Vejce vyklepeme do naběračky s octem a poté pomalu vlijeme do vroucí vody. Vodu opatrně zamícháme, aby se bílek stačil rovnoměrně obalit kolem žloutku. Vejce takto vaříme maximálně dvě až tři minuty. Stáhneme z ohně a necháme dojít. Žloutek musí zůstat tekutý.

Ztracená vejce zalijeme na talíři dochucenou polévkou, do níž jsme v poslední chvíli přidali kopr. Ihned podáváme!

Recept je od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který bude i na 4. Ročníku Gastro Food Festivalu v Litoměřicích, předvádět své kuchařské dovednosti.

Více informací na www.gastrofoodfest.cz nebo na www.facebook.com/GastroFoodFest/.

Poznámka k receptu

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...