Pravý ruský boršč

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Omyté maso vložte do hrnce, zalijte asi 1,5-2 l vody, přidejte cibuli, nové koření, bobkový list, pepř, sůl a velmi zvolna vařte asi 2 hodiny. Vepřové maso vyjměte dřív, aby se nerozvařilo.

Zeleninu očistěte a pokrájejte na kostky. Oloupanou překrojenou řepu uvařte zvlášť doměkka. (Můžete použít i řepu zavařenou, tu nemusíte vařit.) Vývar přeceďte, přidejte do něj ocet, zeleninu a povařte asi 5 minut.

Slaninu rozškvařte do rozpuštění, přidejte papriku a nalijte do polévky. Ve smetaně dobře rozmíchejte hladkou mouku, za stálého míchání ji vlijte do polévky a povařte asi 15 minut.

Nakonec do polévky vložte na nudličky nakrájenou řepu, na kostky nakrájené maso, nasekanou petrželku, ochuťte citronem a cukrem a již jen krátce prohřejte. Podávejte s chlebem.

Poznámka k receptu

Na každou porci polévky doplňte malý kopeček zakysané smetany.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...