Polévka z pečené červené řepy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Řepu a cibuli oloupejte, pokrájejte na klínky, dejte do pekáče, zalijte olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte neoloupané stroužky česneku, zakryjte alobalem a dejte na hodinu do trouby vyhřáté na 180 °C. Na posledních 15 minut sundejte alobal, aby zelenina chytla barvu.

2. Pečenou zeleninu přendejte do hrnce, česnek zbavte slupek, nařeďte trochou horkého vývaru nebo vody a mixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Postupně přidávejte tekutinu, abyste získali ideální konzistenci, polévka by měla být příjemně krémová. Dochuťte solí a pepřem, podávejte se zakysanou smetanou, pár kapkami olivového oleje a nasekaným koprem.

Poznámka k receptu

Temně rudá, sametově jemná a plná intenzivních, zemitých chutí. Tak tohle je ideální zimní polévka.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...