Kmínová polévka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme drcený kmín, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světle hnědou jíšku. Zalijeme ji vodou nebo neosoleným vývarem, dobře rozmícháme vařečkou nebo rozšleháme metlou a za občasného promíchání chvíli povaříme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na kostky. Přidáme je do hrnce s polévkou, osolíme ji a dále vaříme, dokud nejsou brambory měkké.

Zatímco se polévka vaří, nakrájíme chléb na kostičky, vložíme je do pánve s rozehřátým sádlem a za stálého míchání je zvolna opečeme ze všech stran dozlatova.

Když brambory změknou, vmícháme do polévky rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Hotovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme kostičky opečeného chleba, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...