Burrito polévka

Seznam surovin

Na polévku:

Na podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji orestujeme asi 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín a mletou papriku a krátce je orestujeme, až začnou vonět. Přisypeme mleté maso, dále mícháme, abychom maso rozdělili na kousky, a maso opečeme ze všech stran dohněda.

Maso osolíme, okořeníme chilli, přidáme scezené fazole, rajčata a hovězí vývar, přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme za občasného míchání 15 minut.

Mezitím nakrájíme tortilly na proužky, rozložíme je na plech vyložený papírem na pečení, pokapeme olivovým olejem a lehce osolíme. Vložíme je do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 5 minut. Pak je promícháme a pečeme ještě 3 – 5 minut, dokud nejsou křupavé.

Hotovou polévku podle potřeby dochutíme solí. Rozdělíme ji do misek a každou porci posypeme tortillovými proužky, koriandrem a nastrouhaným čedarem.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde