Bouillabaisse

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm oloupanou a jemně nakrájenou šalotku s česnekem. Přidáme protlak, šafrán, bobkový list, nové koření, pepř, vše zalijeme vínem a vývarem, osolíme a necháme vařit.

Mezitím očistíme všechnu zeleninu, nakrájíme ji na větší kusy, přidáme do polévky a povaříme asi 15 minut do poloměkka. Pak postupně přidáme očištěné a na kousky nakrájené ryby a dary moře (ryby s tužším masem přidáme jako první, po několika minutách přidáme ryby s křehčím masem a plody moře) a vše dovaříme doměkka.

Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a tymiánem a podáváme s toasty.

Poznámka k receptu

Hotovou polévku můžete dochutit ještě ostrou francouzskou česnekovou majonézou aioli, kterou můžete potřít i toasty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...