Jahodová limonáda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Jahody rozmixujte na hladké pyré. Pokud vám vadí drobné pecičky a kousky dužiny, propasírujte pyré ještě přes jemné síto. Pyré smíchejte s citronovou šťávou, vlijte do džbánu a dolijte perlivou vodou (cca 1 - 1 1/2 litru). Podle chuti oslaďte medem.

2. Podávejte s bylinkami, tradicionalisté zvolí mátu či meduňku, odvážnější zkusí tymián, bazalku nebo rozmarýn. Tyhle bylinky s jahodami výborně ladí.

Poznámka k receptu

Základem ovocných limonád bývá cukrový sirup, který se s ovocnou složkou dobře spojí. My jsme zvolili med - rozpouští se snadno, je zdravější a lépe jím limonádu doladíte podle své chuti i sladkosti jahod.

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 1

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...