Srnčí hřbet „Baden – Baden“

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Srnčí hřbet potřeme solí, částí podrceného jalovce a pepřem, vložíme ho do vhodné nádoby, zakryjeme a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Pak hřbet přeložíme do pekáčku, obložíme plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a zapečeme. Po 10 minutách troubu vypneme a maso v ní necháme dojít ještě asi 15 minut.

Vypečený tuk pak slijeme do kastrůlku, přidáme k němu víno, brusinkový kompot a několik kuliček jalovce, omáčku osolíme, opepříme a provaříme asi 10 minut. Na závěr přidáme do omáčky nakrájený ananas a broskve nebo hrušky a ovoce necháme v omáčce prohřát.

Srnčí hřbet podél páteře překrojíme a naporcujeme na šikmé kousky. Upravíme je na horkou mísu nebo talíře, obložíme ananasem a broskvemi nebo hruškami, které přelijeme přecezenou omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...