Smažené srnčí řízky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky z odleželého srnčího masa naklepeme a na obvodu několikrát nařízneme, aby se při smažení nezkroutily. Pak je osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem a postupně obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích rozmíchaných s mlékem a na závěr ve strouhance.

Ve větší pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje, vložíme do něj obalené řízky, osmažíme je nejprve z jedné a pak z druhé strany dozlatova a necháme odkapat na savém ubrousku.

Plátky slaniny rozložíme na suchou pánev a opečeme je z obou stran dokřupava. Řízky rozdělíme na talíře, na každý položíme opečený plátek anglické slaniny a kolečko citronu a podáváme. Nejlepší přílohou jsou vařené nebo opečené brambory a zeleninový salát.

Poznámka k receptu

Z kýty lze připravit i výborné a jednoduché steaky. Stačí maso ochutit kořením na divočinu a po odležení zprudka opéct na oleji. Výpek pak můžete ještě zaprášit moukou, zředit vývarem a povařit na omáčku.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...