Kančí plec se šípkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso z kýty zbavíme tuku, opláchneme ho studenou vodou, vložíme do hrnce se třemi díly vody a jedním dílem octa, přidáme špetku tymiánu a maso uvaříme doměkka.

Šípkovou zavařeninu nebo sušené šípky, které jsme předem rozvařili ve vodě a prolisovali, dobře rozmícháme v kastrolu s červeným vínem a přivedeme k varu. Směs zředíme trochou vývaru z kančího masa, osladíme, okyselíme citronovou šťávou, osolíme, ochutíme skořicí a hřebíčkem a zaprášíme hladkou moukou. Dobře vše promícháme, omáčku povaříme a na závěr ji přecedíme.

Uvařené maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovými kroketami.

Hodnocení: 3,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...