Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany směsí smíchanou z hořčice a 1 lžíce sterilovaných brusinek. Každý plátek stočíme do válečku, který převážeme nití nebo spíchneme párátkem.

Slaninu nakrájíme nadrobno a rozškvaříme v kastrolu na troše oleje. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opečeme dorůžova. Pak přidáme divoké koření, zalijeme vínem, vložíme kostku masoxu a přivedeme k varu. Vložíme připravené maso a necháme dusit pod pokličkou.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylé sterilované brusinky, omáčku dochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme do zhoustnutí. Na závěr z omáčky vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.

Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme čerstvými brusinkami a podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...