Pomalu pečený bůček

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na kůži bůčku a v sádle pod ní nařežte velmi ostrým nožem mřížku. Do ní vetřete sůl a pepř a maso položte do pekáče. Podlijte 100 ml vody a vložte do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte asi 15 minut, poté snižte teplotu na 140 °C a maso přiklopte. Pečte asi 90 minut.

Do pekáče přisypte pokrájené cibule, zeleninu a tymián a vše pečte dalších 60 minut.

Pak maso vyndejte na prkénko a z pekáče naběračkou opatrně seberte tuk. K zelenině přilijte vodu, přiveďte k varu a odvařte všechny přípečky. Dál vařte ještě asi 15 minut a poté vše přeceďte přes cedník.

Vzniklou omáčku podávejte k nakrájenému masu, jako přílohu zvolte vařené brambory nebo pečené.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...