Vepřová líčka na víně

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Očištěná líčka osolíme, opepříme a opečeme je v kastrolu na olivovém oleji ze všech stran do červené barvy. Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme olivový olej, vložíme do něj oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a dvě oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a vše orestujeme do tmavší barvy. Přidáme rajčatovou passatu, krátce orestujeme, zalijeme vínem, přidáme asi 3 dl vody a 4 snítky tymiánu a přivedeme do varu.

Do kastrolu vrátíme opečená líčka, stáhneme teplotu a pomalu dusíme, až je maso zcela měkké. Během dušení podle potřeby doléváme horkou vodu. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Omáčku v kastrolu svaříme (zredukujeme) na množství asi 5 dl a přecedíme ji.

V čistém kastrolu rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Přidáme zbylé tři oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a restujeme asi 5 minut. Zalijeme je scezenou omáčkou a pomalu dusíme, dokud není mrkev poloměkká. Pak přidáme maso, společně krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ozdobíme zbylou snítkou tymiánu.

Poznámka k receptu

Takto po francouzsku upravená líčka jsou příjemným a jemným zpestřením jinak tučné české zabijačky.

Hodnocení: 4,4/5

Hodnotilo: 7

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...