Slávky po námořnicku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Slávky důkladně properte pod tekoucí vodou a odstraňte „vousy“ neboli byssová vlákna. Mušle, které jsou otevřené nebo poškozené, vyhoďte. Jsou-li jen pootevřené, zkuste je lehce zmáčknout. Pokud se zavřou, jsou v pořádku.

2. Česnek nakrájejte na plátky, šalotky najemno, petrželku nasekejte. V hrnci rozpalte máslo a česnek s cibulí na něm opékejte, dokud nezměknou. Přidejte bobkový list a větší část petrželky, vsypte mušle a přilijte bílé víno. Promíchejte, přiklopte pokličkou a duste asi 3 nebo 4 minuty. Pak přilijte smetanu, zbylou petrželku, promíchejte a sundejte z plotny. Neotevřené mušle vyhoďte a zbylé ihned podávejte s čerstvou bagetou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...