Zarzuela z mořských ryb a plodů s bílým chřestem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mořského vlka vykuchejte, zbavte šupin, vykostěte a filety nakrájejte na silnější proužky (1 porce: asi 2 cm), osolte a opepřete. Odpad z ryby (hlavu a páteř) využijte na rybí vývar.

2. Filety z mořského vlka opečte na olivovém oleji současně s krevetami, asi 2 minuty. Po opečení je vyjměte a do výpeku v pánvi dejte opéct nakrájenou cibuli, česnek, papriku a drcená rajčata.

3. Postupně přisypte mouku a zalijte bílým vínem a rybím vývarem.

4. Dále přidejte přesmažené zámecké brambory a nechte restovat asi 5–7 minut na mírném ohni.

5. Na pánev vložte postupně zlehka opečenou rybu, krevety, mušle a chřest, pokrájený na menší kousky. Celou takto připravenou pánev vložte do trouby předehřáté na 200 °C asi na 5 minut.

6. Po upečení posypte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...