Tygří krevety na česneku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V pánvi rozpalte na mírném plameni olej, vhoďte do něj najemno nasekaný česnek spolu s červeným pepřem a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne česnek zlátnout.

2. Plamen zvyšte a hned přisypte krevety, přidejte citronovou šťávu, sherry (nebo koňak) a papriku.

3. Dobře promíchejte a restujte za stálého míchání, dokud krevety nezrůžoví a nezkroutí se. Bude to trvat asi 5 minut. Odstavte z plamene, přemístěte krevety i s olejem a šťávou na vyhřátý talíř, osolte, opepřete, posypte petrželkou a servírujte s bagetou.

Poznámka k receptu

Syrové krevety poznáte tak, že mají šedé zbarvení, které se teplem změní na růžovou barvu. Kupujete-li je mražené a nevyloupané, nechte je před vařením povolit a maso z nich vyloupejte a osušte, usnadníte tím práci svým spolustolovníkům.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...