Sladce ostrý losos

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži dejte vařit do osolené vody. V misce smíchejte cukr, chilli, římský kmín, sůl a pepř. Rybu nakrájejte na porce, zakápněte olejem a obalte v koření. Jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.

2. Když je rýže téměř hotová, rozpalte na pánvi lžíci oleje a orestujte jarní cibulku. Vmíchejte ji do rýže, přiklopte pokličkou a nechte dojít. Rozpalte zbylý olej a opečte na něm lososa, aby byl křupavý, ale uvnitř zůstal růžový.

Poznámka k receptu

Až tuhle rybu ochutnáte, ucítíte sladkost zkaramelizovaného cukru a teprve po chvilce ostré chilli. Postupné snoubení chutí se nám líbí a k lososu dobře sedí. Stejně jako rýže s jarní cibulkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...