Makrela pečená se zeleninou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme je na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

Makrely vypláchneme a osušíme. Uvnitř a na povrchu je osolíme a opepříme a naskládáme je na plech vytřený olejem. Vedle makrel naskládáme připravenou zeleninu, kterou také osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut (podle velikosti makrel).

Zeleninu během pečení občas promícháme a ke konci ji posypeme oreganem.

Pečené makrely rozdělíme na talíře. Zeleninu promícháme s vypečenou šťávou z makrel a přidáme na talíře k rybám.

Poznámka k receptu

Nezapomeňte při podávání na dílky citronu na pokapání makrel.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...