Grilovaná asijská makrela

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V misce smíchejte víno, limetovou šťávu, sójovou omáčku, olivový olej a polovinu nasekaného koriandru. Makrely na několika místech jemně nařízněte a naskládejte je do zapékací mísy. Přelijte je marinádou a uložte na 30 minut do lednice. Po 15 minutách je obraťte.

2. Rozpalte gril, mřížku potřete olejem nebo špekem. Ryby vyjměte z marinády, nechte okapat a ogrilujte, mělo by to stačit asi 5 minut z každé strany.

3. Mezitím přelijte marinádu do rendlíku, přiveďte k varu a odstavte. Každou rybu přelijte svařenou marinádou, zasypte zbylým koriandrem a podávejte.

Poznámka k receptu

I když si makrelu většinou spojujeme s citronem, její výrazné, tučné maso snese i odvážnější úpravu. Zkuste grilování trochu oživit a dodat mu asijský šmrnc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...