Krevety s chilli majonézou

Seznam surovin

Na krevety:

Majonéza:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte majonézu. Žloutek, citronovou šťávu, ocet a sůl dejte do ná- doby robotu. Rozšlehejte. Nechte motor zapnutý a postupně přilévejte olej a šlehejte, dokud nezískáte pěkně hustou majonézu. Pak přidejte papričky rozmixované s oběma omáčkami do hladké pasty. Dejte vychladit do lednice.

2. Připravte krevety. Do velké pánve vlijte olej, rozpalte ho, přidejte česnek a chilli papričku a 2 minuty opékejte. Pak přidejte limetkovou kůru a polovinu šťávy. Teplotu zvyšte a vsypte krevety a za občasného prohazování je 3 - 4 minuty opékejte. Když jsou hotové, přelijte je zbylou limetkovou šťávou.

3. Podávejte s výpekem z pánve, chlebem, klínky limety a chilli majonézou.

Poznámka k receptu

Krevetový koktejl se hodně dělá na východním pobřeží Sardinie. (Ale měli jsme ho i v městečku Sant’Anna Arresi, a to je jihovýchod, takže... Dělá se prostě všude na ostrově.) Vždycky je v něm hodně, spíš strašně hodně majonézy, respektive ve velké vrstvě majonézy najdete pár krevet, i když obřích. Tenhle recept je tedy Sardinií jen inspirovaný, zabrousila jsem v něm malinko i do Mexika k mým oblíbeným uzeným chilli papričkám v omáčce Adobo.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...