CALAMARI RIPIENI DI GAMBERI KALAMÁRY PLNĚNÉ KREVETAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte kalamáry: chyťte vždy hlavičku i chapadla hlavonožce a tahem je oddělte od vakovitého těla. Vytáhněte i zcela průhlednou kost. Někdy bývá polámaná, takže se přesvědčte, že není zbytek ještě uvnitř. Pak kalamáry důkladně omyjte.

2. Oloupejte krevety (odlomte hlavu a tělo vyloupněte z krunýře) a spolu s chapadly kalamárů je nasekejte a opečte na 1 lžíci olivového oleje. Pak je smíchejte se strouhankou, petrželkou, nasekaným česnekem a rozšlehanými vejci, směs osolte a opepřete. Nakonec přidejte podle chuti limetovou šťávu.

3. Směsí naplňte kalamáry, sepněte je dřevěným párátkem a opečte na zbytku oleje z obou stran. Trvá to asi 10 minut. Nakonec je podlijte vínem a už jen pár minut nechte odpařit alkohol. Ihned servírujte.

Poznámka k receptu

Traduje se, že jednou ulovil starý rybář z Giulianovy hodně kalamárů a v jedné z olihní viděl celou krevetu. Řekl si, že by vůbec nemuselo být špatné podobně to uvařit. Servírujte ideálně se špenátem a čerstvým chlebem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...