Zapečené mleté maso s vejci

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Veku zalijeme studeným mlékem a necháme rozmočit. Dobře vychlazené mleté maso rozmícháme v míse se solí a když se začne lepit, postupně vmícháme namočenou veku s mlékem. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a tymián, opepříme a necháme chvilku odpočinout.

Směs rozetřeme do pekáčku lehce vytřeného olejem a uděláme v ní 8 důlků až na dno pekáčku. Do každého vyklepneme opatrně vejce a pečeme při 160 °C asi 30 minut (podle toho, jak je vrstva masa silná). Pokud se vejce začnou zvrchu připékat, přepneme pečení pouze na spodní ohřev a pekáček zakryjeme alobalem. Podáváme s chlebem nebo pečivem.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...