Zapečené mleté maso s kaší

Seznam surovin

Na masovou směs:

Na bramborovou kaši:

Kromě toho:

  • olej (na vymazání zapékací mísy)
Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme mleté maso a restujeme za průběžného míchání, až maso zbělá. Přidáme rajčata z konzervy, protlak a hovězí vývar, osolíme, opepříme, ochutíme oreganem a podusíme asi 30 minut.

Brambory a očištěnou petržel nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme je, zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo a vše rozšťoucháme na kaši. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní smetanový křen.

Masovou směs rozprostřeme na dno vymazané zapékací mísy. Rozetřeme na ni připravenou kaši a vidličkou v ní uděláme ozdobné rýhy nebo do ní uděláme obrácenou stranou lžíce důlky. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...