SEKANÁ I

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 200 °C, pekáček vyložte pečicím papírem. Natrhejte housku na menší kousky, zakápněte olivovým olejem a nechte 10 minut zezlátnout v troubě. Krutony vysypte do misky a pekáček nechte připravený na sekanou. Na pánev nalijte 2 lžíce olivového oleje, přidejte na tenké plátky nakrájený česnek a nechte zesklovatět. Přisypte opraný špenát a nechte ho zavadnout. Sundejte pánev z plotny a dejte zchladnout.

2. Do velké mísy vložte maso, přidejte krutony, špenát, nahrubo nasekané bylinky a cibuli, nakrájená sušená rajčata, vejce, rozdrobený sýr a rukama promíchejte. Směs osolte, opepřete, rukama namočenýma ve vodě vytvarujte bochánek a dejte ho do připraveného pekáčku. Potřete passatou a dejte do trouby. Pečte 45 minut dozlatova. Před porcováním nechte sekanou 15 minut odpočinout. Podávejte v chlebu, nejlépe s listem ledového salátu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...