Pikantní tacos s mletým masem

Seznam surovin

Náplň:

Kořenící směs:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Všechny ingredience na kořenicí směs vsypte do misky a důkladně promíchejte. Ve větší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Pak vsypte dvě lžíce kořenicí směsi a ještě asi minutu opékejte, aby se koření rozvonělo. Přidejte maso a zprudka restujte. Jakmile maso ztmavne, podlijte je vývarem, přidejte passatu a 20 minut duste. Tekutina by se měla zredukovat, hotová směs by měla být krémová, aby dobře držela v plackách. Asi 5 minut před koncem vaření do směsi přidejte okapané fazole, aby se prohřály.

2. Než se maso vydusí, připravte zeleninu. Salát nakrájejte na nudličky, rajčata na kousky, koriandr nasekejte nahrubo, sýr nastrouhejte, nasucho opečte na pánvi tortilly. Tortilly plňte masem a ihned posypte sýrem, aby se alespoň částečně roztavil. Salát, rajčata a koriandr si každý doplní podle chuti.

Poznámka k receptu

Tacos jsou mexická klasika, která má mezi pouličními jídly privilegované místo. Placky je možné naplnit lecčím, ale s mletým hovězím neuděláte chybu: navařte kotel masa, nakrájejte zeleninu a každý se pak obslouží sám. Disfrute de su comida!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...