Pikantní kuličky z mletého masa

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1 V pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Přidejte prolisovaný česnek a restujte do zhnědnutí.

2 Směs z pánve vložte do mísy s mletým masem, přidejte vejce, zahustěte strouhankou a dochuťte solí, pepřem a chilli.

3 Z hmoty tvořte menší kuličky, které orestujte ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjměte je a odložte stranou.

4 Omáčka: Na výpeku orestujte na kolečka nakrájenou cibuli a na proužky nakrájené papriky. Zalijte vývarem a vínem a přidejte med. Osolte a opepřete. Přilijte citronovou šťávu a worcesterskou omáčku a duste asi 8 minut.

5 Do hotové omáčky vložte masové koule, promíchejte a krátce prohřejte. Na závěr do směsi vmíchejte nasekané bylinky.

Poznámka k receptu

Chilli a česnek v masové směsi nenápadně „vytáhnou“ pikantní chuť kuliček, které s omáčkou utvoří dokonalou souhru.

Tip: Pokud potřebujete mít omáčku vydatnější, můžete do jejího základu přidat plechovku loupaných rajčat a množství vína ubrat na polovinu. Počítejte ale s tím, že rajčata přebijí všechny jemné chutě, které v sobě omáčka skrývá, a recept ztratí své rafinované kouzlo.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...