Asijské masové kuličky s rýží

Seznam surovin

Omáčka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rýži propláchněte, abyste ji zbavili škrobu, vsypte do hrnce a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte ještě 250ml vody, osolte a uvařte doměkka.

2. V míse smíchejte maso, strouhanku, vejce, nasekaný koriandr, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Osolte, opepřete a pořádně promíchejte. Ze směsi vytvarujte kuličky a opečte je na oleji ze všech stran dozlatova.

3. Nakonec připravte omáčku: v rendlíku rozpalte olej a orestuje na něm na kolečka nakrájenou cibulku. Přidejte prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor, nechte je rozvonět a zalijte sójovou a rybí omáčkou. Podle chuti zakápněte limetovou šťávou, dolaďte chilli vločkami a stáhněte z plotny. Rýži podávejte s masovými kuličkami přelitými omáčkou.

Poznámka k receptu

asijské chutě dokážou vylepšit i docela obyčejné jídlo. k rýži přidejte kokosové mléko, k masu zase koriandr a čerstvý zázvor, a než se uvaří omáčka, snažte se moc neujídat.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...